Flere bilister bliver snuppet med narko i blodet

Aldrig er så mange blevet dømt for at køre med hash eller kokain i blodet, skriver metroxpress.

Sidste år fik 4307 danskere en bøde eller fængselsstraf for at køre narkopåvirkede i bil. Det er en stigning på 233 procent fra 2010, hvor politiet fangede 1849, viser nye tal fra Justitsministeriet.

Politiets jagt på narkobilister er da også blevet skærpet. Fra nytår har alle landets 12 færdselsafdelinger fået narkometre, så de med en spytprøve kan se, om bilister er påvirket af narkotika. For at blive dømt skal der dog stadig bruges en blodprøve.

- Er vi i tvivl, om en person er påvirket af et eller flere stoffer, så kan narkometret afsløre, om der er forbudte stoffer i kroppen og hvilke, siger sektionsleder Allan Wadsworth-Hansen fra Københavns Politis færdselsafdeling, der har brugt narkometret i et forsøg.

Københavns Politi tog 1445 narkopåvirkede bilister sidste år - 657 af dem blev taget ved Christiania.

- Erfaringen er, at særligt hashpåvirkede bilister færdes ved og omkring Christiania, siger Allan Wadsworth-Hansen til metroxpress.

Rådet for Sikker Trafik er glad for indsatsen.

- Politiet har nu fået et effektivt redskab, der kan bruges til at finde de bilister, der kører efter at have taget stoffer. Man kan forvente, at tallet for, hvor mange de tager, nu vil stige, siger specialkonsulent Pernille Ehlers.

Onsdag fik 23-årige Ramze Jabr Danmarks hidtil hårdeste færdselsdom med fire et halvt års fængsel for at have kørt en 46-årig kvinde ihjel, mens han var påvirket af narko og alkohol - en dom han ankede for at få nedsat straffen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip