Flere boliglån opvejer rentepres på Jyske Banks regnskab

Mens de lave renter presser bundlinjen i Jyske Bank, så redder banken til gengæld penge hjem på flere boliglån i banken. Det oplyser Jyske Bank i forbindelse med bankens regnskab.

Bankens charmeoffensiv for at få flere boliglån virker tilsyneladende, og banken fortsatte med at øge boligudlånet i første kvartal.

- Netto renteindtægterne fra den fortsatte vækst i boligudlån opvejer delvist presset fra det lave renteniveau, faldende rentemarginaler drevet af den konkurrencemæssige situation og den begrænsede efterspørgsel efter traditionelle bankudlån, oplyser banken.

Jyske Bank kommer ud af første kvartal med et resultat før skat på 478 millioner kroner. I samme kvartal sidste år havde selskabet et overskud før skat på 502 millioner kroner.

Netto renteindtægterne udgør 1437 millioner kroner og er således på niveau med 1. kvartal 2015, hvor de udgjorde 1440 millioner kroner.

Ifølge Anders Dam er boliglånene et lyspunkt i regnskabet.

- Udviklingen i bankens boliglån begyndte at tage af i fjerde kvartal sidste år og et stykke ind i første kvartal, men udviklingen er nu vendt. Der er høj aktivitet for øjeblikket, siger bankdirektøren til Ritzau Finans.

- Vi er vokset med seks milliarder kroner kroner i de første fire måneder af i år, siger Anders Dam.

Jyske Bank har blandt andet været på charmeoffensiv for at kapre kunder fra Nykredit/Totalkredit, der kom i stormvejr efter at have varslet højere bidragssatser til kunderne.

Charmeoffensiven, som har gjort det billigere for boligejere at flytte boliglån til Jyske Bank, smitter dog af på bankens gebyrindtægter, som er faldet i første kvartal.

- Det hænger sammen med, at der ingen konverteringsaktivitet har været, og det forhold, at vi satser for at få kunder ind, der giver renteindtægter på sigt, ved at gøre det gebyrfrit i år at skifte til os, siger Anders Dam.

Det samlede udlån steg til 411 milliarder kroner mod 396 milliarder kroner ultimo 2015.

De traditionelle bankudlån lå på omtrent samme niveau som i 2015 - 94 milliarder kroner nu mod 93 milliarder kroner i 2015.

Anders Dam fremhæver desuden, at bankens basisindtægter viser en vækst på årsbasis på fire procent, mens omkostningerne falder fem procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip