Flere døde efter skyderi i supermarked i Las Vegas

Uden varsel skød og dræbte en mand og en kvinde søndag to politibetjente, der var i gang med at indtage deres frokost på et pizzeria i Las Vegas.

Derefter dræbte gerningsmændene en person ved indgangen til et supermarked, før de tog livet af sig selv i det, politiet betegner som en "selvmordspagt".

Under episoden på pizzarestauranten råbte en af gerningsmændene angiveligt: "Dette er begyndelsen på revolutionen", skriver nyhedsbureauet AFP.

Efter nedskydningen af betjentene tog de to gerningsmænd til et nærliggende Wal-Mart, hvor de igen begyndte at skyde - og dræbte en civil amerikaner, der bar våben.

- To af mine betjente blev dræbt i tjeneste, og en uskyldig borger mistede også livet, siger Doug Gillespie, sherif i Las Vegas.

Politiet har ingen anelse om årsagen til hændelserne, og der er mange "ubesvarede spørgsmål", siger han.

De dræbte betjente, begge familiefædre på henholdsvis 41 og 31 år, blev simpelthen "angrebet", fortæller sheriffen.

En unavngiven kilde i politiet fortæller til et lokalt medie, at en betjent blev skudt ned bagfra af kvinden, mens han var i gang med at genopfylde et krus sodavand. Den anden betjent blev ramt adskillige gange, mens han forsøgte at trække sit våben.

Ifølge Gillespie nåede betjenten "kortvarigt" at affyre skud mod manden og kvinden.

Da kolleger til de dræbte politifolk nåede frem til gerningsstedet, hørte de skud fra et nærliggende supermarked og fandt en kvinde dræbt lige inden for indgangspartiet.

Derefter fulgte en skudveksling mellem politifolk og gerningspersonerne. Kort tid efter skød og dræbte kvinden sin medskyldige og tog derefter sit eget liv, fortæller Gillespie.

- Det er en tragisk og meget, meget svær dag, siger Gillespie.

Politiet i den amerikanske spilleby oplyser ifølge avisen Wall Street Journal, at sagen efterforskes, og at hele området er afspærret som "ét stort gerningssted".

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip