Flere dør af selfies end af hajer

Det er tilsyneladende mere risikabelt at fotografere sig selv i ekstreme situationer, end at svømme i hajfyldte vande. I hvert fald har 12 mennesker mistet livet i selfie-relaterede ulykker i 2015, mens otte er døde af hajangreb samme år, skriver Mashable.

Det er måske at sætte det på spidsen at konkludere, at fotografier er farligere end at svømme blandt hajer, da der nok tages væsentligt flere selfies på verdensplan, end der findes hajer.

Men under alle omstændigheder understreger den lille statistik en pointe.

Læs også: 15-årig skyder sig selv i hovedet under selfie-forsøg

I sidste uge døde en japansk turist, mens hans ven brækkede benet, fordi de ville tage en selfie på en trappe ved Taj Mahal.

Og faldulykker står for en tredjedel af af de otte selfie-dødsfald. Andre selfie-fotografer er blevet kørt ned af tog, dræbt af vilde dyr eller skudt af den pistol, de ville posere med.

Særligt dyr er blevet ekstremt populære at tage billeder sammen med. I september måtte den amerikanske naturpark Waterton Canyon i Denver lukke, da det blev populært at posere med ryggen til parkens farlige vilde bjørne.

Læs også: Takket være denne skræmmende video, tager vi aldrig en selfie igen

I august døde en mand, da han blev stanget af en vild tyr under et tyreløb i den spanske by Villaseca de la Sagra. Og tidligere på måneden forstyrrede en gruppe selfie-opsatte mennesker skildpaddernes naturlige æglægningsritual i Costa Rica, så mange af dem måtte krybe tilbage i vandet uden at have lagt deres vigtige æg.

Selfie-fanatismen er blevet så voldsom, at flere turistattraktioner har forbudt selfie-sticks, mens Tour de France har bedt offentligheden om at respektere rytterne. Desuden har de russiske myndigheder lanceret en kampagne og udgivet en piece med tips og tricks til sikre selfies.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip