Flere dræbt af skud i indkøbscenter i München

Flere mennesker er dræbt ved et skyderi i et indkøbscenter i München, bekræfter tysk politi over for flere tyske medier.

Der er meldt om skyderi tre forskellige steder, skriver Münchner Merkur. Ifølge radiostationen Bayerischer Rundfunk har der også været skudt nær en McDonalds-restaurant.

Ifølge tv-kanalen NTV kan der være tale om ti døde i Olympia-centret, mens Münchner Abendzeitung melder om så mange som 15 dræbte. Det præcise antal ofre er ikke officielt bekræftet.

Over for nyhedsbureauet AFP bekræfter en politikilde foreløbig, at mindst én er dræbt og ti såret i skyderiet.

Politiet i München meddeler, at der formentlig har været mere end en enkelt gerningsmand bag angrebet, men endnu er ingen pågrebet, skriver Reuters.

- Det ser ud til, at vi har at gøre med et amokskyderi, siger politiets talsperson ifølge Reuters.

Øjenvidner siger, at paniske kunder flygtede ud fra centret, da skyderiet gik i gang. Politiet opfordrer på Twitter folk til at forlade gaden nær indkøbscenteret og holde sig indendøre.

En større politiaktion er fredag aften i gang, og politiet havde helikoptere i luften over Olympia-centret. Hele undergrundsbanen er afspærret, skriver flere tyske medier.

Politiets specialstyrker er ankommet til stedet, meddeler NTV, der viser billeder af et stort antal ambulancer, der holder uden for indkøbscentret.

Kort efter klokken 19 var politiet stadig i gang med at evakuere kunder og ansatte fra centret. Reuters skriver, at mange af centrets medarbejdere skjuler sig af frygt for at blive ramt af skud.

Et øjenvidne oplyser til den amerikanske tv-station CNN, at gerningsmanden blandt andet skød mod en rulletrappe fuld af mennesker.

En ansat i centret siger til Reuters, at der blev affyret "mange skud".

- Det er en større ting, sagde en talsperson for politiet, da aktionen netop var gået i gang, til nyhedsbureauet dpa.

En medarbejder i centret beretter over for Münchner Merkur, at en gerningsmand gik ind i centret og begyndte at skyde vildt omkring sig.

Baggrunden for skyderiet er endnu ukendt.

Øjenvidner har postet billeder på sociale medier, der blandt andet viser politiets helikoptere og afspærringer samt mennesker, der flygter fra stedet.

Politiet oplyser, at der blev slået alarm omkring klokken 18.

Indkøbscentret ligger ved siden af Münchens OL-stadion, hvor den militante palæstinensiske grupper Sorte September under OL i 1972 tog 11 israelske atleter som gidsler og siden dræbte dem.

/ritzau/

 

Dagens Gossip