Flere dræbt af skud i indkøbscenter i Tyskland

Flere mennesker er dræbt ved et skyderi i et indkøbscenter i München, bekræfter tysk politi over for avisen Süddeutsche Zeitung.

Der er meldt om skyderi tre forskellige steder, skriver Münchner Merkur. Ifølge radiostationen Bayerischer Rundfunk har der også været skudt nær en McDonalds-restaurant.

Ifølge den tyske tv-kanal NTV kan der være tale om ti døde i Olympia-centret, mens Münchner Abendzeitung melder om så mange som 15 dræbte. Det præcise antal ofre er ikke officielt bekræftet.

Over for nyhedsbureauet AFP bekræfter en politikilde foreløbig, at mindst én er dræbt og ti såret i skyderiet.

Øjenvidner siger, at paniske kunder flygtede ud fra centret.

En større politiaktion er fredag aften i gang, hvor politiet havde helikoptere i luften over Olympia-centret. Hele undergrundsbanen er afspærret, skriver flere tyske medier.

Et øjenvidne oplyser til den amerikanske tv-station CNN, at gerningsmanden blandt andet skød mod en rulletrappe fuld af mennesker.

En ansat i centret siger til Reuters, at der blev affyret "mange skud".

- Det er en større ting, sagde en talsperson for tysk politi, da aktionen netop var gået i gang, til nyhedsbureauet dpa.

En medarbejder i centret beretter over for Münchner Merkur, at en gerningsmand gik ind i centret og begyndte at skyde vildt omkring sig.

Baggrunden for skyderiet er endnu ukendt.

Øjenvidner har postet billeder på sociale medier, der blandt andet viser politiets helikoptere og afspærringer.

Politiet oplyser, at der blev slået alarm omkring klokken 18.

/ritzau/

 

Dagens Gossip