Flere dræbt af voldsomt vejr i Europa

Mindst to mennesker blev dræbt og fire blev kvæstet, da en boligblok søndag blev ramt af et jordskred i Ticino i det sydlige Schweiz. De dræbte, to kvinder, blev fundet i ruinerne af bygningen i Davesco-Soragno, nær Lugano.

Tre mennesker blev reddet og bragt til hospitalet. Der er usikkerhed om, hvorvidt flere personer havde opholdt sig i bygningen, da den styrtede sammen. Tv-stationen RSI siger, at fire personer er savnet.

Schweiz er ligesom flere andre lande i Europa blevet ramt af ekstremt vejr og voldsomme skybrud.

I Italien mistede en ældre mand og hans barnebarn livet, da deres hus i Cerro di Laveno, nær den schweiziske grænse styrtede sammen ved et jordskred lørdag aften.

I Frankrig blev mindst seks personer dræbt under en storm lørdag. Blandt de dræbte var en mor og hendes to små børn, hvis bil blev skyllet af vejen ved en bro i Gard. Faren blev reddet.

Flere andre er blevet dræbt på vejene i Frankrig under lignende omstændigheder fredag og lørdag.

Det nationale meteorologiske institut i Schweiz siger, at der i de sydlige områder blev målt nedbør lørdag på mellem 50 og 70 millimeter inden for 24 timer.

I det sydøstlige Frankrig har der været adskillige voldsomme efterårsstorme, som skyldes usædvanligt høje temperaturer i Middelhavet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip