Flere dræbt ved nyt angreb på Kenyas kyst

Fem personer blev dræbt, da ukendte bevæbnede mænd plyndrede en landsby på Kenyas kyst nær, byen Mpeketoni, hvor 65 personer mistede livet under et angreb i sidste uge, oplyser en embedsmand i Nairobi.

Den somaliske islamistgruppe al-Shabaab har sagt, at den stod bag angrebet i sidste uge i Mpeketoni. Gruppen har tidligere fremsat direkte trusler mod turister og udlændinge, som opholder sig i Kenya.

Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta, siger, at det ikke er al-Shabaab, som står bag angrebet i Mpeketoni, og han har i stedet rettet anklager mod lokale politikere.

En ledende politimand bekræfter, at mindst fem personer er dræbt i landsbyen Witu, som ligger 40 kilometer fra turistøen Lamu.

Al-Shabaab har siden 2011 udført adskillige tilsvarende angreb og terroraktioner i Kenya, efter at kenyanske soldater forsøgte at hjælpe styret i Somalia med at nedkæmpe terroristerne.

I september sidste år omkom 67 mennesker under et angreb mod indkøbscentret Westgate i Nairobi i Kenya. Og i begyndelsen af maj i år blev tre dræbt og 86 såret, da to bomber eksploderede ved en busterminal i landets hovedstad.

Kenyanske kampfly og angrebshelikoptere gennemførte søndag nye luftangreb i det sydlige Somalia mod Shabaabs baser som led i en offensiv, som en 22.000 mand styrke fra Den Afrikanske Union indledte i marts.

En talsmand for Kenyas hær siger, at angrebene kostede "over 80 al-Shabaab terrorister livet."

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip