Flere eksplosioner rammer uropræget kinesisk provins

To personer er blevet dræbt og flere andre meldes såret, efter at mindst tre eksplosioner har ramt Kinas vestlige Xinjiang-provins søndag, oplyser statslige medier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Eksplosionerne ramte tre forskellige steder sidst på eftermiddagen lokal tid, og ifølge nyhedsportalen Tianshan, der drives af kommunistpartiet, "håndterede myndighederne hurtigt situationen".

Den første af eksplosionerne ramte en butik i en by i den centrale del af Xinjiang-provinsen, mens de to andre eksplosioner fandt sted i nærliggende byer.

- Alle sårede er blevet sendt til behandling på de nærliggende hospitaler, lyder det ifølge Tianshan.

Der er ikke et væld af yderligere informationer om angrebene søndag, men eksplosionerne ramte samme dag, som Kina straffede 17 statsligt ansatte personer for "at være ansvarlige" for, at et terrorangreb 28. juli, hvor maskerede mænd gik til angreb på en politistation og civile, kunne ske. Omkring 100 personer mistede livet.

Xinjiang er hjemsted for uighurerne, der er den største etniske gruppe i provinsen. Mange af dem er muslimer, der føler sig undertrykt af restriktionerne mod deres kultur og religion.

Ifølge det kinesiske styre er en række terrorangreb det forgangne år i provinsen blevet begået af en voldelig separatistbevægelse, der er drevet af religiøs ekstremisme og udenlandske grupper.

Omvendt peger flere kritikere på, at sikkerhedstruslen i Xinjiang bliver overdrevet for at retfærdiggøre myndighedernes hårde linje.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip