Flere end 100 er dræbt under kraftig regn i Pakistan

Over 200 mennesker er omkommet i Pakistan og det nordlige Indien under monsunregn, der har udløst oversvømmelser og mudderskred og har fået huse til at kollapse, oplyser myndighederne i de to nabolande lørdag

Soldater og redningsarbejdere i begge lande hjælper med til at få nødhjælp, både og helikoptere frem til folk, der er strandet i vandmasserne.

Den vedvarende regn over de sidste tre dage har kostet mindst 106 livet i Pakistan og ødelagt tusindvis huse, oplyser pakistansk embedsmænd.

Værst ramt af vandmasserne er provinsen Punjab, hvor 55 mennesker er omkommet.

Der er angiveligt faldet 668 millimeter i Kashmirs Palandri-område i de seneste 48 timer, mens hovedstaden Islamabad modtog 316 millimeter regn i samme periode.

Til sammenligning faldt der sidste lørdag mellem 50 og 100 millimeter flere steder i Danmark og op mod 135 millimeter på det ydre Østerbro i København.

I Indien siger myndighederne, at regnen og de omfattende oversvømmelser har kostet over 100 livet.

Regnen er faldet tæt i Kashmir, hvor de to lande opretholder en svært bevogtet grænse og strides om retten til området.

Det er ikke kun vejret, der skaber problemer i Pakistan. I den seneste tid har der været store regeringsfjendtlige demonstrationer, og det er plaget af et islamistisk oprør, kronisk mangel på el og en haltende økonomi.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip