Flere end 1100 palæstinensere er dræbt i Gaza-konflikt

Den verserende konflikt mellem Israel og Hamas i Gazastriben har nu kostet flere end 1100 palæstinensere livet. Det oplyser de palæstinensiske sundhedsmyndigheder tirsdag ifølge flere internationale medier.

På israelsk side er dødstallet opgjort til 56. Af dem var 53 soldater i den israelske hær, mens tre civile er blevet dræbt af Hamas' raketter.

Konflikten fortsætter tirsdag på 22. døgn med israelske bombardementer i Gaza. Israel oplyser, at hæren har gennemført 60 bombeangreb i Gazastriben natten til tirsdag.

Blandt de ramte bygninger er en Al-Aqsa TV, som er drevet af Hamas, samt Gazastribens eneste elproducerende kraftværk.

- Gazas eneste kraftværk er sat ud af kraft på grund af israelske bombardementer, der har ødelagt dampgeneratoren og senere ramte brændstofstankene og satte dem i ild, siger Fathi al-Sheikh Khalil, der er vicedirektør i de palæstinensiske energimyndigheder.

Derudover ramte israelsk militær det hus, hvor Hamas' premierminister, Ismail Haniyeh, har adresse. Hverken han eller familien befandt sig dog i huset.

Ifølge de palæstinensiske myndigheder er mindst 24 personer i Gazastriben blevet dræbt natten til tirsdag af israelske angreb fra både luften og fra krigsskibe i Middelhavet.

Israel siger, at der er blevet affyret tre raketter mod Israel natten til tirsdag. To af dem ramte ubeboede områder, mens den tredje blev skudt ned af det israelske raketværn.

Den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, bad mandag sin befolkning om at forberede sig på en langvarig militær kampagne i Gazastriben, efter at et granatangreb havde dræbt fire soldater på israelsk territorium.

- Israelske borgere kan ikke leve med trusler fra raketter og fra dødstunneler - død fra oven og fra neden, sagde han.

Konflikten er nu gået ind i sin fjerde uge, og alle forsøg på at indgå en længerevarende våbenhvile har hidtil slået fejl.

/ritzau/AFP.

 

Dagens Gossip