Flere end 500 palæstinensere er dræbt i Gaza-konflikten

Flere end 500 mennesker er blevet slået ihjel i Gazastriben, siden Israel 8. juli indledte sin offensiv, fortæller en talsmand for redningstjenesten i Gazastriben.

Senest er fem personer mandag eftermiddag blevet dræbt under et israelsk angreb på et hospital i Gaza, oplyser hospitalskilder. 15 personer er blevet såret i angrebet.

Mandag morgen blev 16 lig opdaget i ruinerne af et hus, der var ramt af bomber fra Israels luftvåben, som i omkring to uger har jagtet militante palæstinensere fra Hamas, der styrer selvstyreområdet.

Ifølge redningstjenesten blev de 16 palæstinensere dræbt i Khan Yunis søndag, som var en af de mest blodige dage i Gazastriben i årevis.

Kort efter meddelelsen fra den palæstinensiske redningstjeneste oplyser Israels militær, at israelske styrker har dræbt mindst 10 palæstinensiske militante, der mandag morgen forsøgte at komme ind i Israel gennem hemmelige tunneler.

- For kort tid siden blev to terrorgrupper opdaget, da de var på vej fra det nordlige Gaza ind i Israel, siger en talsmand fra militæret ifølge Reuters.

Det israelske luftvåben ramte en af de palæstinensiske grupper, mens soldater på landjorden angreb den anden gruppe. Militæret vil ikke oplyse, om israelske soldater blev dræbt i kampene.

Mandag blev ligene af en familie på ni fundet dræbt i Gazastriben. Syv af de omkomne var børn. Familien blev udslettet, da de blev ramt af israelske bomber i deres hjem, fortæller redningstjenesten.

Tusindvis af palæstinensere er desuden på flugt fra bombardementerne, som er taget til i styrke hen over weekenden.

Alene søndag blev over 100 mennesker slået ihjel - heriblandt mange kvinder og børn - under et langvarigt angreb fra israelske kampvogne i Shejaia-kvarteret i det nordøstlige Gaza.

Det palæstinensiske selvstyres præsident, Mahmoud Abbas, erklærede tre dages landesorg og anklagede Israel for at begå en massakre, mens USA's præsident, Barack Obama, krævede en "øjeblikkelig våbenhvile".

FN's Sikkerhedsråd har efter et hasteindkaldt møde natten til mandag dansk tid også opfordret til, at parterne i konflikten lægger våbnene, så flere menneskeliv ikke går tabt.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip