Flere franske kvinder end mænd tiltrækkes af jihad

Skrevet af admin

15/04/2015

Mest læste i dag

Radikal islam har mere tag i franske kvinder end i franske mænd.

Det rapporterer den franske tv-station BFM-TV.

Ifølge tv-stationen, der citerer embedsmænd i regeringen, fik myndighederne i marts oplysninger om, at 126 kvinder overvejer at forlade Frankrig og rejse til Mellemøsten for at slås sammen med militante jihadistgrupper.

I samme måned var det "kun" 125 mænd.

Frankrig indsamler oplysninger om potentielle radikale islamister fra deres familiemedlemmer, der går til myndighederne for at fortælle om risikoen for, at deres børn eller andre familiemedlemmer vil rejse til eksempelvis Syrien eller Irak for at kæmpe samme med Islamisk Stat.

Denne praksis begyndte tilbage i april 2014, og hidtil har der været flest mænd. Tallene har antydet, at omkring 57 procent af dem, der har forladt Frankrig for at blive jihadister, har været mænd.

Ifølge tv-stationen har der været voksende propaganda rettet mod kvinder, og det kan være forklaringen på, at kvinderne i marts var i overtal.

- Der er en betydelig deltagelse af kvinder, og omfanget gør det til et voksende fænomen, siger Pierre N'Gahane, der leder den præventive afdeling, som forsøger at hindre, at franske muslimer udvikler sig til jihadister.

Ifølge tv-stationen er omkring 3670 franskmænd i øjeblikket i risikozonen for at rejse væk og kæmpe i hellig krig for jihadisterne.

Det menes, at mellem 5000 og 6000 europæiske borgere i øjeblikket kæmper for Islamisk Stat og andre militante grupper i Mellemøsten.

/ritzau/dpa