Flere fuldfører en bacheloruddannelse

Skrevet af admin

31/03/2014

Mest læste i dag

Flere og flere vælger at sætte sig i stolen på universiteternes auditorier.

Siden skoleåret 2002-2003 er antallet af studerende, der begynder på en bacheloruddannelse, steget med 71 procent, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Samtidig viser tallene, at 77 procent flere end for 10 år siden fuldfører en bacheloruddannelse.

I alt begyndte 98.000 studerende, svarende til 54 procent, på en videregående uddannelse, som består af en universitetsbachelor og en overbygning.

I det hele taget viser tallene stigninger på hele uddannelsesområdet i løbet af de seneste 10 år. Mere end en halv million studerende er i gang med en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse.

På ungdomsuddannelserne er det specielt det almene gymnasium, der er populært. Her er antallet af studerende, der kan sætte en studenterhue på hovedet, steget med 68 procent.

I samme periode er antallet, der fuldførte en erhvervsuddannelse steget med 11 procent. Dog har tilgangen til erhvervsuddannelserne siden 2010 været faldende.

Antallet af studerende, der fuldfører en mellemlang videregående uddannelse - herunder professionsbachelorer som lærere og sygeplejersker - er også steget med 11 procent over den samme 10-årige periode.

Udviklingen på hele uddannelsesområdet skyldes både, at flere begynder på og afslutter en uddannelse.

Men tallene afspejler også strukturændringer som eksempelvis, at de fleste videregående uddannelser i 90'erne blev delt i bachelor- og kandidatuddannelser.

/ritzau/