Flere gengangere i Folketingets valg til DR-bestyrelse

Folketinget har tirsdag udpeget seks af de 11 medlemmer, der fra 1. januar 2015 og fire år frem skal udgøre bestyrelsen i Danmarks Radio. Valgene er i høj grad faldet på gamle kendinge.

Fire af dem er gengangere i forhold til den nuværende bestyrelse. Det drejer sig om forfatter Ole Hyltoft, udpeget af Dansk Folkeparti, chefredaktør Torben Dalby Larsen, udpeget af Venstre, journalist Trine Gregorius, udpeget af Socialdemokraterne, og kommunikationsdirektør Lars Nielsen, udpeget af Radikale.

Nye i bestyrelsesklassen er forfatter og konsulent Dennis Nørmark og advokat Line Barfod. De er udpeget af henholdsvis Liberal Alliance og Enhedslisten.

Bestyrelsen er DR's øverste ledelse og har det overordnede programansvar og ansvaret for, at bestemmelserne for DR, der er fastsat i loven, bliver overholdt.

Bestyrelsen fastsætter de almindelige retningslinjer for DR som virksomhed og ansætter generaldirektøren og øvrige medlemmer af DR's direktion.

Ud over de seks medlemmer, som Folketinget udpeger, består DR's bestyrelse af to medarbejderrepræsentanter og tre personer, der er udpeget af kulturministeren.

Hele DR's kommende bestyrelse er dog ikke på plads før i december.

I perioden 1.-15. december kan medarbejderne på DR stemme blandt fire kolleger, der er på valg. Heriblandt finder man nuværende medarbejderrepræsentant i bestyrelsen Stig Paulsen. Til gengæld står det klart, at Mogens Rubinstein ikke genopstiller, oplyser DR til Ritzau.

Kulturministeriet oplyser, at ministerens tre udpegelser vil komme på plads inden for de nærmeste uger.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip