Flere hjemløse efter skilsmisse

Skrevet af admin

|

15/10/2013

Dagens topnyheder

Når familien er blevet revet over i to, er der stadig flere, der ikke kan finde et nyt sted at bo.

Kommunerne får flere henvendelser fra borgere, der har brug for at få hjælp til finde et sted at bo efter en skilsmisse. Det viser en undersøgelse, som Kommunernes Landsforenings nyhedsbrev, Momentum, har foretaget.

På Nordfyn beder flere skilsmisseramte om hjælp, fortæller Marianne Fjelsted, kontorassistent i Socialcenter Nordfyn.

- I år har jeg haft to eller tre om måneden, hvor det for to år siden kun var en om måneden. Der kommer flere og flere, siger hun.

Siden 2008 har 43 procent af de danske kommuner oplevet en stigning i antallet af borgere, der beder kommunen om hjælp til at finde en bolig på grund af skilsmisse eller afbrudt parforhold. 41 procent oplever, at niveauet er det samme, mens otte procent oplever færre henvendelser.

Skilsmisseparrene kommer i klemme på grund af finanskrisen, vurderer sekretariatschef Curt Liliegreen fra Boligøkonomisk Videncenter.

- Det er jo svært at finde en bolig, hvis du ikke kan betale. Folk mister deres job, og det gør dem sårbare. Samtidig er bankerne blevet mere forsigtige med at låne penge ud, så det er ikke en automatsag at blive godkendt som køber, siger han.

Flere skilsmissepar beder da også om hjælp til at håndtere de problemer, der opstår, når de ikke kan til at flytte fra hinanden. Det fortæller John Aasted Halse, der er tidligere formand for Børns Vilkår, og som i dag har sin egen praksis med særlig fokus på familie- og børnepsykologi.

- Der tegner sig et mønster, hvor par ud over almindelig rådgivning om, hvordan man gør en skilsmisse så lempelig for børnene som muligt, også har brug for hjælp til at kringle det med, at de har en bolig, som de ikke kan komme af med, siger han.

John Aasted Halse vurderer, at omkring en tredjedel af de par, han rådgiver, ikke kan flytte fra hinanden. Hans råd til dem er, at den ene skal flytte over til nogle bekendte, indtil de har fundet nye hjem.

- Ellers trækker man smerten ud. Det er bedre for børnene, at der er rene linjer. På et eller andet tidspunkt skal de jo vænne sig til at leve i en familie med to hjem, siger han.

/ritzau/