Flere hoppede på et indenrigsfly fra København i november

Efter en periode med færre passagerer på indenrigsruterne fra Københavns Lufthavn, vælger flere nu igen at krydse Danmark i fly med udgangspunkt fra Hovedstaden, oplyser Københavns Lufthavne i en pressemeddelelse.

Antallet af passagerer på indenrigsruterne fra Københavns Lufthavn steg med mere end 10.000 i forhold til samme måned sidste år, hvilket er en vækst på 7,5 procent.

- Særligt trafikken mellem København og Aalborg er steget i november, når vi sammenligner med sidste år. Det skyldes blandt andet, er der er lidt mere kapacitet på ruten mellem Nord- og Østdanmark, siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

År til dato er antallet af indenrigspassagerer i lufthavnen dog faldet 3,9 procent.

Generelt voksede antallet af passagerer i lufthavnen i november med 12,2 procent i forhold til samme måned sidste år. I alt 2.069.288 passagerer rejste igennem lufthavnen i Kastrup i november.

Selv om antallet af passagerer på indenrigsruterne vokser, så er det primært ruterne rundt i Europa og resten af verden, der driver væksten i lufthavnen.

- På de interkontinentale ruter er det især de mellemøstlige destinationer, der vokser. I Europa er det primært England og Italien, der trækker væksten, siger Thomas Woldbye.

Samlet set har der i årets første 11 måneder været en stigning på 3,2 procent i lufthavnens passagertal.

/ritzau/

 

Dagens Gossip