Flere hundrede taget som gidsler på pakistansk skole

Flere hundrede elever og lærere er taget som gidsler af bevæbnede mænd på en skole i byen Peshawar i det nordvestlige Pakistan, siger militærfolk på stedet ifølge Reuters.

Pakistansk Taliban erklærer, at gruppen står bag gidseltagningen, hvor fem personer meldes dræbt, mens 40 ifølge hospitalskilder er såret.

I alt menes 500 elever og lærere at have opholdt sig på skolen, da en gruppe bestående af mindst seks bevæbnede mænd indtog skolen "Army Public School", der drives af hæren.

En journalist fra nyhedsbureauet Reuters, der befinder sig ved skolen, siger, at der høres skud inde fra skolen, der er omringet af militærfolk.

Reuters skriver desuden, at ambulancer transporterer sårede skolebørn væk fra stedet.

- Vi stod udenfor skolen, da skudsalver pludselig brød ud. Der var kaos overalt og skrig fra børn og lærere, siger skolebuschaufføren Jamshed Khan.

Taliban siger til Reuters, at man ikke har planlagt at gøre børnene fortræd.

- Vores selvmordsbombere har indtaget skolen. De er blevet instrueret i ikke at skade børnene, men at rette angrebene mod personale fra hæren, siger Taliban-talsmand Muhammad Umar Khorasani.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip