Flere i Venstres fynske bagland: Støjberg går for langt

Næsten hvert femte af Venstres fynske byrådsmedlemmer synes, at deres partis udlændinge- og flygtningepolitik er for vidtgående. En enkelt mener, at retorikken er for slap.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Grænsekontrol, beslaglæggelse af kontanter eller andre stramninger over for flygtninge støder en række af Venstres byrådsmedlemmer på Fyn.

I en elektronisk rundspørge, som Fyens Stiftstidende har foretaget, tilkendegiver næsten hver femte af dem, at udlændinge- og flygtningepolitikken personificeret ved udlændingeminister Inger Støjberg (V) er for vidtgående.

En af dem er byrådsmedlem i Faaborg-Midtfyn Kommune Jens Elmgreen.

- Siden vikingetiden har vi nordboer været kendt for gæstfrihed.

- Ingen trætte, sultne, våde og kolde mennesker på vandring har fået lov at gå forbi vores dør med uforrettet sag, men i holdningen til flygtninge konkurrerer Venstre, Socialdemokratiet og DF om at være smålige, selvcentrerede og mangle det overskud, der skal til at have et samfund i fremgang, siger Jens Elmgreen til avisen.

Han er modstander af grænsekontrollen, der ifølge ham bryder med hele grundlaget for EU - de åbne grænser og arbejdskraftens frie bevægelighed.

Modsat mener et enkelt Venstre-byrådsmedlem i Middelfart, at retorikken er for slap. Det drejer sig om Kaj Piilgaard Nielsen.

- Vi skulle anderledes kontant og præcist have meldt ud, så vi kunne have undgået den massive indvandring. I bagklogskabens lys skulle Venstre have lyttet til Dansk Folkeparti noget tidligere, siger han til Fyens Stiftstidende.

/ritzau/

 

Dagens Gossip