Flere krigsveteraner end ventet søger behandling

Stadig flere krigsveteraner får behandling i specialiserede tilbud i Region Syddanmark, Region Midt og Region Hovedstaden. Veteranerne er mærkede, efter at have set kammerater dø af vejsidebomber, børn lemlæstes, og bomber ramme midt i landsbyer.

Det oplyser DR P4 Trekanten.

De specialiserede tilbud blev oprettet i 2011. Især i Region Syddanmark har langt flere veteraner søgt hjælp end forventet.

Det oplyser afdelingschef Ulla Wernberg-Møller, Afdeling for Traume- og Torturoverlevere i Region Syddanmark

- Vi forventede at få 20 veteraner om året, da vi startede tilbuddet. Men det voksede til 50-60 veteraner om året, siger hun.

En af de veteraner, som har fået hjælp, er Kevin Hansen. I 2011 var han i Afghanistan som 21-årig. Bagefter havde han både svært ved at være alene og sammen med andre. Han var tæt på at begå selvmord efter et voldsomt angstanfald.

- Efter det anfald fortalte en psykiater mig, at det her var det bedste tilbud. Der havde jeg prøvet forskellige psykologer og andre behandlingsmuligheder i systemet, fortæller Kevin Hansen.

Ulla Wernberg-Møller mener, at flere veteraner end ventet har benyttet det psykiatriske tilbud, fordi de praktiserende læger og andre behandlere nu henviser flere veteraner.

- Vi havde et skøn baseret på et samarbejde med veterancentrene og det danske forsvar, som også behandler veteraner, forklarer hun.

Afdelingen for Traume- og Torturoverlevere i Region Syddanmark vil ansætte flere medarbejdere for at få ventelisten ned for veteranerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip