Flere kriminelle udlændinge udvises ved dom

Nye tal fra Udlændingestyrelsen viser, at antallet af kriminelle udlændinge, der udvises fra Danmark, er steget markant.

Fra 2009 til 2013 er antallet af udvisninger ved dom steget fra cirka 1200 til cirka 1810 eller med omkring 50 procent, oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

- Udlændinge, der begår kriminalitet i Danmark, har ikke noget at gøre her. De skal ud af landet. Vi vil - og skal - ikke acceptere, at udlændinge kommer her til landet og laver kriminalitet, udtaler justitsminister Karen Hækkerup (S).

- At der er sket en stigning i antallet af udvisninger, viser, at udvisningsreglerne er meget stramme og fungerer efter hensigten, og at myndighederne har fokus på dette område, hedder det videre.

Justitsministeren peger i pressemeddelelsen desuden på, at en hurtig og effektiv hjemsendelse af de udvisningsdømte har stor bevågenhed i regeringen.

Der er derfor nu etableret tre særlige udrejseafdelinger i landets fængsler. De skal være med til at indfri regeringens mål om at sende udvisningsdømte kriminelle hurtigt tilbage til deres hjemland.

- Udrejseafdelingerne skal sammen med andre initiativer på området være med til at sikre, at der sker en effektiv udsendelse af de dømte udlændinge. Udlændingene skal jo fortsætte deres liv i deres hjemland og ikke i det danske samfund, siger Karen Hækkerup.

Endvidere arbejder regeringen på at få sendt så mange udvisningsdømte kriminelle som muligt til afsoning i hjemlandet.

Sidste år blev der således blevet oprettet en Task Force Hjemsendelse i Justitsministeriet, der skal sikre, at indsatsen for hjemsendelse af kriminelle udlændinge til afsoning i hjemlandet er hurtig og effektiv.

/ritzau/

 

Dagens Gossip