Flere lande indfører grænsekontrol

Der har været stor opmærksomhed omkring Tysklands midlertidige indførsel af grænsekontrol, der blev en realitet i går kl. 17

Grænsekontrollen er rettet mod grænsen til Østrig, hvor størstedelen af de mange flygtninge kommer ind i Tyskland fra.

Men mandag formiddag suspenderede Østrig og Slovakiet også Schengen-aftalen midlertidigt, og Tjekkiet forstærkede ligeledes kontrollen af deres grænse. 

Læs også: Tysk grænsekontrol indført fra klokken 17.00.

For Østrigs vedkommende blev det besluttet at sende 2200 soldater til grænseområderne, der skulle sikre strengere kontrol. 

Slovakiet har sendt 220 politifolk ekstra, der ligeledes skal forsøge at dæmme op for hastigheden af nye flygtninge. 

- Når Tyskland genindfører grænsekontrol, må Østrig også beskytte sine grænser, og det gør vi nu, siger vicestatsminister Reinhold Mitterlehner, ifølge Reuters.

Polen er ligeledes i en afventende position, hvor de holder sig klar til at sende forstærkninger til grænsen, hvis situationen ændrer sig.

På en pressekonference i Bruxelles i dag, afviste den danske udenrigsminister, Kristian Jensen, at Danmark vil følge de andre landes eksempel. 

Læs også: Søren Pind vil have fuld åbenhed om flygtningetal

- Jeg ser ingen grund til at indføre grænsekontrol i Danmark. Den mængde migranter og flygtninge, som kommer til Danmark, er af en størrelse, som vi godt kan håndtere, siger han. 

På samme måde afviser Sverige at genindføre grænsekontrol, men de respekterer Tysklands beslutning. 

Årsagen er, at Sverige ligeosm Danmark mener, at man godt kan håndtere den mængde, der ankommer i disse dage. 

Netop nu bliver der afholdt et ekstraordinært ministermøde i Bruxelles, hvor flygtningesituationen skal diskuteres. Et af hovedemnerne er et forslag fra EU-kommisionen om, hvordan man fordeler de godt 120.000 flygtninge, der allerede er ankommet til EU. 

Flere lande er imod en indførsel af kvoter for fordeling af flygtninge - heriblandt Danmark. 

 

 

Dagens Gossip