Flere ligdele fra flytragedie er fundet i Ukraine

Australiens premierminister, Tony Abbott, oplyser fredag, at internationale eksperter har fundet ligdele, som formentlig stammer fra personer om bord på det malaysiske passagerfly, der styrtede i det østlige Ukraine for to uger siden.

Eksperterne fra Holland og Australien undersøger ulykkesstedet i samarbejde med observatører fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE).

- Holdet har været på ulykkesstedet og har nu forladt det. Som jeg forstår det, har de fundet flere ligdele, siger Abbott til journalister i Sydney.

Efter planen skal et større hold af eksperter besøge området igen i løbet af det kommende døgn, oplyser premierministeren.

Ifølge den australske udenrigsminister, Julie Bishop, er adskillige lig blevet bjærget fra stedet, men ligedele fra op mod 80 personer er muligvis stadig spredt på ulykkesstedet.

Passagerflyet med 298 personer om bord blev efter alt at dømme skudt ned i Østukraine den 17. juli.

Mange af passagererne var hollandske og australske statsborgere.

Blodige kampe mellem det ukrainske militær og de prorussiske separatister har den seneste tid vanskeliggjort eller helt umuliggjort, at de internationale eksperter har kunnet komme frem til ulykkesstedet, som kontrolleres af separatister.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har gentagne gange opfordret parterne til at standse kampene omkring ulykkesstedet, som efter to uger fortsat ikke er blevet efterforsket til bunds.

Alle 298 personer om bord på det forulykkede MH17 fly omkom, men det er endnu ikke lykkedes at finde alle ligene.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip