Flere måtte lade boligen gå på tvang i september

I september blev der bekendtgjort 304 tvangsauktioner mod 229 i august, når der er korrigeret for normale sæsonudsving, oplyser Danmarks Statistik.

Dermed stiger antallet af tvangsauktioner igen efter de gode nyheder i august, hvor antallet af tvangsauktioner var det laveste siden starten af 2008.

Men selvom der var 75 flere tvangsauktioner i september end i august, er det stadig 16 færre end for et år siden, siger Camilla Skovsbo Erichsen, forbrugerøkonom i Sydbank, som mener, at udviklingen overordnet er positiv.

- Udviklingen i antallet af tvangsauktioner afspejler den generelle bedring, der er i gang på boligmarkedet herhjemme, siger hun:

- Tallene svinger en del fra måned til måned. Over de seneste 12 måneder har der været 1020 færre tvangsauktioner end i de foregående 12 måneder. Det svarer til et fald på knap 22 procent.

Det overordnede billede viser stadig, at der bliver færre boligejere, der må gå fra hus og hjem. I perioden juli-september var der 846 tvangsauktioner mod 943 i april-juni, hvilket svarer til et fald på 10 procent.

Der tegner sig et billede af, at husejere er lidt hårdere ramt end dem, der bor i lejlighed. Ifølge Realkreditrådet var der i årets første tre kvartaler 12 tvangsauktioner for hver 10.000 parcel- og rækkehuse, mens der var 10 tvangsauktioner for hver 10.000 ejerlejligheder.

- Når ejerlejligheder i mindre grad ender på tvangsauktion, kan det skyldes, at koncentrationen af ejerlejligheder er højere i områder, hvor der er mere handelsaktivitet og stigende priser, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en pressemeddelelse.

- Og hvis man som boligejer ender i en situation, hvor man skal have solgt sin bolig, er der naturligvis bedre muligheder i områder med høj handelsaktivitet, tilføjer hun.

Tallene er baseret på bekendtgjorte tvangsauktioner i Statstidende.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip