Flere måtte lade boligen gå på tvang i september

I september blev der bekendtgjort 304 tvangsauktioner mod 229 i august, når der er korrigeret for normale sæsonudsving, oplyser Danmarks Statistik.

Dermed stiger antallet af tvangsauktioner igen efter de gode nyheder i august, hvor antallet af tvangsauktioner var det laveste siden starten af 2008.

Men selvom der var 75 flere tvangsauktioner i september end i august, er det stadig 16 færre end for et år siden, siger Camilla Skovsbo Erichsen, forbrugerøkonom i Sydbank, som mener, at udviklingen overordnet er positiv.

- Udviklingen i antallet af tvangsauktioner afspejler den generelle bedring, der er i gang på boligmarkedet herhjemme, siger hun:

- Tallene svinger en del fra måned til måned. Over de seneste 12 måneder har der været 1020 færre tvangsauktioner end i de foregående 12 måneder. Det svarer til et fald på knap 22 procent.

Det overordnede billede viser stadig, at der bliver færre boligejere, der må gå fra hus og hjem. I perioden juli-september var der 846 tvangsauktioner mod 943 i april-juni, hvilket svarer til et fald på 10 procent.

Der tegner sig et billede af, at husejere er lidt hårdere ramt end dem, der bor i lejlighed. Ifølge Realkreditrådet var der i årets første tre kvartaler 12 tvangsauktioner for hver 10.000 parcel- og rækkehuse, mens der var 10 tvangsauktioner for hver 10.000 ejerlejligheder.

- Når ejerlejligheder i mindre grad ender på tvangsauktion, kan det skyldes, at koncentrationen af ejerlejligheder er højere i områder, hvor der er mere handelsaktivitet og stigende priser, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en pressemeddelelse.

- Og hvis man som boligejer ender i en situation, hvor man skal have solgt sin bolig, er der naturligvis bedre muligheder i områder med høj handelsaktivitet, tilføjer hun.

Tallene er baseret på bekendtgjorte tvangsauktioner i Statstidende.

/ritzau/

 

Dagens Gossip