Flere mænd bliver udsat for vold i parforholdet: Nu er der hjælp på vej

Det er Mandecentret og Fundamentet, der er gået sammen om det nye projekt, Voldmodmand.dk, der starter op onsdag den 17. december. Initiativet sætter fokus på partnervold mod mænd, da der ikke tidligere har været et sted at gå hen for udsatte mænd. Det fortæller Morten Kjær Egebjerg, der er daglig leder af Mandecentret, til Dagens.dk.

- Der har simpelthen ikke været noget tilbud til voldsudsatte mænd, så det her er det første af sin slags, siger han.

Noget kan tyde på, at der er et stort behov for målrettet hjælp til udsatte mænd. Tidligere undersøgelser har vist, at omkring 10.000 danske mænd bliver udsat for vold og trusler fra deres partnere hvert år.

Bryd tabuet
Mandecentret har siden 2006 rådgivet mænd i skilsmisse eller parbrud. En stadig voksende andel af de mænd, der henvender sig, beretter om at være udsat for vold af deres partner eller ekspartner. Nogle mænd får fysiske tæsk af deres partner, mens andre oplever trusler om vold eller systematisk grov chikane. Flere fortæller også, at deres partner har givet myndighederne urigtige oplysninger om påstået vold eller incest eller forhindret dem i at se deres børn.

- I Mandecentret har vi gennem de seneste år fået flere og flere henvendelser fra voldsudsatte mænd. For de fleste er det ekstremt tabubelagt at have været udsat for vold fra sin partner og meget tyder på, at mange aldrig opsøger hjælp. Derfor vil vi med Voldmodmand.dk synliggøre og styrke vores indsats, så flere mænd kan få hjælp, siger Jørgen Juul Jensen, projektleder på Voldmodmand.dk.

Voldmodmand.dk starter på onsdag, hvor der vil være mulighed for telefonsamtaler, individuelle- og gruppesamtaler, ligesom der også vil blive mulighed for parsamtaler.

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip