Flere meldes dræbt ved angreb i Bruxelles' lufthavn

Flere meldes dræbt ved to eksplosioner i Bruxelles' lufthavn, rapporterer belgiske medier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den belgiske tv-station VRT oplyser ifølge Reuters, at 13 mennesker er dræbt og 35 er hårdt såret efter angreb i Bruxelles' lufthavn.

Oplysningerne om dræbte er ikke bekræftet fra officielt hold.

Årsagen til eksplosionerne i lufthavnen var ifølge Belgiens statslige tv-station VRT et selvmordsangreb.

- Der blev affyret skud og råbt på arabisk inden de to eksplosioner i Bruxelles' lufthavn, skriver det belgiske nyhedsbureau Belga.

Samtidig siger en regeringskilde i Belgien til tv-stationen VRT, at "eksplosionerne i Bruxelles' lufthavn er et angreb".

Avisen Standard skriver, at flere mennesker meldes døde. Oplysningerne stammer ifølge avisen fra tv-stationen VRT, som henviser til brandvæsenet. Andre medier melder om op til 13 dræbte.

Mindst en dræbt og adskillige såret ved eksplosioner i Bruxelles lufthavn, skriver Belga.

Øjenvidner siger til Sky News, at det var "meget, meget kraftige eksplosioner."

- Jeg kunne mærke bygningen ryste. Der var støv og røg over alt. Mange mennesker gik rystede rundt, siger øjenvidnet.

Det er i lufthavnens afgangshal, at de to eksplosioner er sket, oplyser belgiske medier. Der er set røg stige op fra bygningen.

Togtrafikken mellem lufthavnen og bymidten er blevet indstillet, hedder det.

Udenrigsministeriets Borgerservice har ikke på nuværende tidspunkt melding om eventuelle danskere blandt de tilskadekomne ved eksplosionerne i Bruxelles.

- Vi undersøger sagen tæt, blandt andet via den danske ambassade i Bruxelles, siger vagthavende i Borgerservice, der ikke har flere kommentarer for nuværende.

Bruxelles har i de seneste dage været i fokus på grund af omfattende antiterroraktioner.

Politiet har optrappet eftersøgningen efter endnu en mistænkt fra Paris-angrebene i november, den 24-årige Najim Laachraoui, som hidtil har været kendt under sit falske navn Soufiane Kayal.

Det lykkedes fredag at anholde den hovedmistænkte Salah Abdeslam i en forstad til Bruxelles.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip