Flere og flere danskere sover på Icehotel

Drømmer du om at sidde i sauna i en luksussuite lavet af is? Eller blive gift eller få dine børn døbt i en kirke lavet af is? Eller hvad med at få din mad serveret på tallerkner delvist lavet af is, mens du nyder en drink fra i et isglas fra isbaren?

For flere og flere danskere bliver denne drøm virkelighed, når de hopper på flyet i København og blot 2 timer og 20 minutter efter kan tjekke ind på det verdensberømte Icehotel.

Hotellet står nu klar til at åbne op for endnu en sæson, hvor kun fantasien har sat grænser for, hvad der er blevet kreeret af krystalklart is skåret ud af elven.

- Sidste år overnattede flere end dobbelt så mange danskere på Icehotel i forhold til året før. Det er rigtig dejligt, at flere og flere danskere opfylder den drøm, det ofte er for dem, og får den helt særlige oplevelse, det er, at overnatte på et hotel, bygget af is, siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos VisitSweden.

- Det føles som at være i et eventyr. Og selvom der er minus fem grader, er det let at holde varmen, når man ligger i sin lune sovepose på et rensdyrskind. Der er helt, helt stille på grund af den isolerende sne, og hvis man vågner tidligt om morgenen og går en lille tur på hotellet, er det som at være på Snedronningens palads. Alt ser helt eventyrligt ud med for eksempel smukke lysekroner skåret ud i is, forklarer Anna Kron Boysen.

Icehotel er beliggende i det svenske Lapland, der beskrives som Europas sidste vildmark. Området rummer helt unikke naturoplevelser i de smukke arktiske landskaber og spændende samekultur. Du kan tage på slædetur, hvor du glider hen over isen i det stille arktiske landsskab trukket af rensdyr.

Det er også i dette område, der er særligt gode forudsætninger for at se polarhimlen lyse op af det smukkeste nordlys i røde, grønne og lilla farver, der danser over himlen.

Fakta

- Icehotel ligger i byen Jukkasjärvi ca. 200 km fra polarcirklen.

- Floden Torne Älv løber tæt ved hotellet, og herfra hentes al isen til hotellet.

- Hvert år bygges et nyt Icehotel op fra bunden af et hold designere, kunstnere, kreative og sne-specialister. I år kommer de 38 kunstnerne fra nationerne: Sverige, Norge, Holland, Frankrig, Storbritannien, Japan, Spanien, USA, Østrig, Italien, Bulgarien og Litauen.

- Byggeprocessen starter i midten af november, når den arktiske vinter rigtig sætter ind.

- Dette års Icehotel er nr. 24, størrelsen er 5.500 m2, og det indeholder 72 varme rum og 65 kolde rum fordelt på super deluxe, deluxe, kunst- og nordlyssuiter samt is- og snerum.

- Der er -5 grader i alle værelser.

 

Dagens Gossip