Flere og flere vælgere vender ryggen til Angela Merkel

Strømmen af flygtninge og migranter fortsætter ind i Tyskland, og i takt med, at der bliver mere og mere trangt på asylcentrene, forsvinder vælgernes opbakning til forbundskansler Angela Merkel.

Instituttet Forsa har lavet en meningsmåling, der offentliggøres i ugemagasinet Stern. Den er nedslående læsning for forbundskansleren og hendes konservative parti, CDU.

Opbakningen til CDU og dets søsterparti i Bayern, CSU, er faldet med to procentpoint til 36 procent, og det er det laveste niveau i tre år.

Merkel kan så håbe på, at målingen er skudt ved siden af. Den har en fejlmargen på 2,5 procent, men andre målinger har på det seneste også vist, at Merkels popularitet er for nedadgående.

CDU/CSU genvandt magten ved valget i 2013 og danner nu koalitionsregering med socialdemokraterne. Siden dette valg har CDU/CSU mistet 5,5 procentpoint i opbakning.

Udviklingen understreger, at tyskerne bliver mere og mere utilpas med flygtninge- og migrantsituationen.

Regeringen har sagt, at den venter fra 800.000 til en million asylansøgere i år, men rundt om i de tyske delstater, og specielt i Bayern, hvor de fleste flygtninge og migranter kommer til, når de krydser grænsen, arbejder myndighederne på højtryk.

Det parti, der ser ud til at have mest gavn af nedgangen for Merkel, er De Frie Demokrater (FDP), der blev stemt helt ud af Forbundsdagen ved valget i 2013.

I valgperioden forinden var partiet i koalitionsregering med Merkel.

FDP har åbent kritiseret Angela Merkel. I Forsa-målingen går partiet to procentpoint frem og ligger til at få seks procent.

Det indvandrerkritiske parti Alternative für Deutschland har været ude med hård kritik af Merkel, men partiet går en smule tilbage og mister et procentpoint og ligger til at få støtte fra seks procent.

Opbakningen til Socialdemokratiet er uændret, 24 procent.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip