Flere piger er bortført i Nigeria

Otte piger i alderen 12 til 15 år er blevet bortført fra en landsby i den nordøstlige del af Nigeria.

Det siger politiet og lokale beboere i landsbyen.

- Der var mange, og de var alle bevæbnet. De kom i to køretøjer malet i hærens farver. De begyndte at skyde i vor landsby, siger Lazarus Musa, en indbygger i landsbyen Warabe, hvor pigerne blev bortført.

Pigerne er blevet bortført nær en af den islamiske, militante Boko Haram-gruppes højborge, og mistanken retter sig netop mod væbnede mænd fra Boko Haram.

En politikilde siger, at de otte piger blev kørt væk sammen med husdyr og mad, der blev stjålet.

Den 14. april blev flere end 200 piger bortført fra deres skole i den nordøstlige delstat Borno af islamiske oprørere fra gruppen.

Abubakar Shekau er leder af Boko Haram, og han siger i en videooptagelse, der blev offentliggjort mandag, at hans gruppe har bortført de 200 piger.

Pigerne holdes som slaver og vil blive solgt på et marked, siger han.

Forældre til pigerne siger, at deres værste frygt ser ud til at blive en realitet, nu da pigerne skal sælges.

- Vi har hele tiden forestillet os, hvad der kunne ske med vore døtre i hænderne på disse afskyelige mennesker, siger Lawal Zanna, hvis datter er blandt de 200.

- Nu har Shekau bekræftet vor frygt, tilføjer hun.

Bortførelsen har udløst forfærdelse mange steder i verden. Amerikanske senatorer har opfordret præsident Barack Obamas administration til at gøre noget.

- Vi kan ikke lukke vore øjne til de klare beviser for barbari, der udspiller sig for vore øjne i Nigeria, siger den demokratiske senator Amy Klobuchar.

William Hague, den britiske udenrigsminister, kalder bortførelsen "afskyelig" og siger, at Storbritannien tilbyder Nigeria "praktisk hjælp" til at sikre, at pigerne kommer fri.

FN advarer om, at det kan regnes for en forbrydelse mod menneskeheden at sælge pigerne.

 

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip