Flere såret ved eksplosion i Tyrkiet nær syrisk grænse

En rengøringsdame er blevet dræbt og en pige alvorligt såret, efter at en raket fra Syrien ramte ned i en skolegård i den tyrkiske by Kilis lige nord for grænsen til Syrien mandag. Det oplyser tyrkiske embedsmænd ifølge AFP.

Byen blev angiveligt ramt af tre raketter. To faldt ned i et åbent område, mens den tredje ramte skolen, siger kilderne.

Tidligere forlød det, at der skulle være tale om mortérgranater, men mandag aften rapporterer flere tyrkiske medier ifølge AFP, at der er tale om såkaldte Katyusha-raketter.

Området i det nordlige Syrien lige syd for Kilis har de seneste måneder været skueplads for voldsomme sammenstød, der involverer jihadister fra Islamisk Stat (IS), skriver AFP.

I den sydøstlige del af Tyrkiet blev tre politifolk natten til mandag dræbt af en vejsidebombe, som eksploderede, da en kolonne af politibiler passerede, rapporterer sikkerhedsstyrker.

Ifølge myndighederne står den kurdiske oprørsbevægelse PKK bag vejsidebomben, som eksploderede i byen Idil i Sirnak-provinsen nær Syriens grænse, skriver AFP med henvisning til lokale sikkerhedskilder.

Nytårsaftensdag erklærede den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, ifølge nyhedsbureauet AFP, at landets sikkerhedsstyrker har dræbt 3100 PKK-medlemmer i 2015 i aktioner i bevægelsens højborge i det sydøstlige Tyrkiet og det nordlige Irak.

PKK indledte tilbage i 1984 en væbnet konflikt mod Tyrkiet med det formål at få oprettet en selvstændig kurdisk stat. Over 40.000 mennesker er blevet dræbt i konflikten siden.

PKK's leder, Abdullah Öcalan, sidder fængslet i isolation på en ø nær Istanbul. Et prokurdisk medlem af parlamentet siger, at dette er som en "invitation til krig".

Den fængslede Öcalan spillede en central rolle for våbenhvilen, som brød sammen sidste sommer efter at have holdt i to år.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip