Flere stærke naturkræfter truer det sydlige England

Der er endnu mere dårligt vejr på vej til det hårdtprøvede engelske folk, der i dagevis har kæmpet med omfattende oversvømmelser efter massive regnskyl.

Det britiske meteorologiske institut - the Met Office - beretter nemlig, at der er et kraftigt stormvejr på vej. Således har instituttet udstedt det meget sjældne "rød alarm" for flere områder.

Ifølge Sky News ventes der vindstød på op mod 160 kilometer i timen, og det vil forværre de allerede omfattende oversvømmelser.

De britiske myndigheder har fået særdeles hård kritik af at have handlet for sent og ikke komme de berørte mennesker til undsætning i tide.

Sky News skriver på Twitter, at den britiske premierminister, David Cameron, vil holde møde med regeringens nødberedskabsudvalg klokken 17.30 onsdag lokal tid om situationen.

Samtidig har indbyggere i det sydlige England klaget over, at deres evakuerede hjem er blevet plyndret. Mange huse i Wraysbury og de omkringliggende byer er over en million pund værd.

Flere end 1000 mennesker har været tvunget til at flygte fra deres hjem, efter at England har oplevet den vådeste januar siden 1766.

/ritzau/

 

Dagens Gossip