Flere tilfælde: Morten Østergaard sygemelder sig efter krænkelsessager

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Morten Østergaard sygemelder sig, efter det er kommet frem, at der er tale om flere krænkelsessager.

”Morten Østergaard har valgt at sygemelde sig. Jeg vil tage stilling til hans situation, når han er tilbage fra sygeorlov.”

Sådan siger politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, i en pressemeddelelse fra Radikale Venstre.

Læs også

Danmark dumper med et brag: Vi er milevidt

Det startede med en hånd på et lår, men i fredags fortalte Morten Østergaard i et Facebook-opslag, at han havde krænket yderligere tre kvinder udover Lotte Rod. 

Sofie Carsten Nielsen afløste Morten Østergaard som politisk leder for partiet i onsdags efter et timelangt gruppemøde. På daværende tidspunkt handlede det om den ene sag med hånden på låret.

Men på baggrund af nye oplysningen bad politisk leder, Sofie Carsten Nielsen, sekretariatschef, Lars Beer Nielsen, om en redegørelse for håndteringen af sagerne. Sekretariatschefen har udarbejdet redegørelsen med ekstern bistand.

"Det er ikke acceptabelt"

Siden har Sofie Carsten Nielsen modtaget redegørelsen. Om den siger hun: 

”Redegørelsen viser, at der i alle tilfælde er reageret på sagerne, og at de er forelagt den politiske leder med en reprimande. Sagerne er holdt fortroligt, og der er ikke orienteret bredere om dem. Manglen på retningslinjer har dog svækket håndteringen. Blandt andet har ikke alle klagere fået den tilbagemelding, de burde have fået. Det er ikke acceptabelt."

På baggrund af redegørelsen og med opbakning fra Radikale Venstres landsformandskab og forretningsudvalg har besluttet Sofie Carsten Nielsen besluttet, “at sekretariatschefen får en advarsel for mangler i håndteringen, som han har taget til efterretning.”

I går kom det frem, at Morten Østergaard har sygemeldt sig.  Hans situation vil Sofie Carsten Nielsen tage stilling til, når han er tilbage igen.

Læs også

Tv-stjerne lancerer duftlys: 'Det lugter som mine testikler'

 

 

 

 

Dagens Gossip