Flere unge tager fag fra folkeskolen om

03/07/2014 03:14

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Knap 16.000 unge under 25 år tog sidste år et eller flere fag fra folkeskolen om på et voksenuddannelsescenter (VUC).

I 2007 var det 9500, skriver Jyllands-Posten på baggrund af en analyse, som Dansk Arbejdsgiverforenings magasin, Agenda, har foretaget.

Elevernes kundskaber i centrale fag som dansk og matematik er ganske enkelt ikke gode nok til, at de kan tage en ungdomsuddannelse.

Fra flere VUC'er lyder det, at en del af de unge må begynde på 7. klasseniveau, og at mange af de unge kursister allerede har forsøgt sig på en ungdomsuddannelse.

- Omfanget af disse elever er accelereret de seneste år. Mange har ikke kun faglige problemer, men også sociale udfordringer eller en diagnose, siger Hans Jørgen Hansen, der er leder af VUC Syd og formand for Lederforeningen for VUC.

- Fælles for dem er, at folkeskolen bare ikke er lykkedes, tilføjer han.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) mener, at omfanget af unge, der har brug for at supplere centrale fag fra folkeskolen, viser, at der var brug for den skolereform, som træder i kraft efter sommerferien, og som betyder, at der indføres både faglige mål og trivselsmål for alle elever.

- Dermed får vi et redskab til at følge tæt med i, hvad eleverne lærer, og om de trives. Der har nok i skolen de seneste år været for lidt fokus på trivslen, siger Christine Antorini til Jyllands-Posten.

/ritzau/