Flertal tegner sig for hjemmeværnet ved grænsen

Hjemmeværnet skal aflaste politiet med bevogtningen ved den dansk-tyske grænse, så politiet, der er hårdt presset, får frigivet ressourcer til andre politiopgaver.

Det er budskabet fra regeringen, som tirsdag formiddag på et møde i politiforligskredsen har præsenteret forslag til, hvordan dansk politi kan aflastes.

Hjemmeværnet skal bidrage med 125 årsværk ved grænsen, mens yderligere 40 politibetjente kan trækkes hjem til politikredsene, fordi grænsekontrollen neddrosles.

Dermed kan 165 betjente forlade den dansk-tyske grænse.

Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne bakker op om regeringens plan om at sende hjemmeværnet til den dansk-tyske grænse.

- Vi er blevet præsenteret for en løsning, der skal aflaste politiet med grænsebevogtningen, og hvor hjemmeværnsfolk skal ind for at understøtte politiet. Det giver rigtig god mening, siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

- Vi er nået et skridt på vejen mod at aflaste det meget pressede politi, siger hun.

Også Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, hilser planen velkommen.

- Alt i alt har det været et godt møde, hvor der er sket fremskridt, men vi er selvfølgelig stadig utålmodige for at komme endnu længere, siger han.

For at aflaste politiet vil regeringen desuden skrue op for optaget af elever på Politiskolen, og fra nytår skal det være slut med betjente i de såkaldte ATK-vogne, der bruges til fartkontroller.

Det fortæller justitsminister Søren Pind (V) på et pressemøde på Politiskolen i Brøndby.

- Lad os være helt ærlige. Man kan ikke nedprioritere visse områder til fordel for andre, uden at det får konsekvenser.

- Politiet prioriterer indsatsen mod rockere, over for kriminalitet mod borgere samt indsatsen i udsatte boligområder. Til gengæld har man skruet ned for kontrollen med færdsel og narkotika, siger Søren Pind.

/ritzau/

 

Dagens Gossip