Flertal vil gøre det nemmere at fængsle skattelyrådgivere

10/04/2016 18:47

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En ny bestemmelse i straffeloven skal være direkte møntet på rådgivere, som hjælper kunder med at gemme deres formuer i skattely.

Det foreslår Enhedslisten, og både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne bakker op. Dermed ser der ud til at være et flertal for forslaget, skriver dr.dk.

- Vi vil meget gerne samarbejde med Enhedslisten om at få strammet op på straffeloven på dette område, siger gruppeformand i Dansk Folkeparti Peter Skaarup til DR.

Enhedslistens forslag skal gøre det nemmere at fængsle rådgivere, der hjælper med ulovlig skatteunddragelse. Skatteunddragelse er dybt asocialt, mener retsordfører Trine Brahmsen (S).

- Derfor giver det god mening, at man har hårde straffe til de mennesker, der ligefrem lever af at rådgive i snyd og bedrag, siger hun til DR.

De tre partier har tilsammen 98 af Folketingets 179 mandater.

Det er de lækkede Panama-papirer, der på ny har vagt diskussionen om skattely til live. I alt 11,5 millioner lækkede papirer fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama har blandt andet kostet den islandske statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson posten.

En række dokumenter har desuden afsløret, at også danske banker har samarbejdet med Mossack Fonseca. Nordea har været i stormvejr efter afsløringer af brugen af såkaldte skuffeselskaber i lande, hvor der er gunstige muligheder for at være i skattely.

Banken har nu besluttet sig for helt at stoppe med at hjælpe bankens kunder med at administrere disse selskaber.

Folketingets Skatteudvalg vil grave i Panama-dokumenterne på en offentlig høring onsdag i næste uge.

Formålet med høringen er at skabe overblik over, hvad der er sket i sagen, gennemgå de nuværende regler på området samt mulighederne for at bekæmpe skattely i fremtiden.

/ritzau/