Fløjen Fisker ser fremskridt: Vi er mere cool nu

admin

|

10/12/2014

Dagens topnyheder

Kvindelandsholdet er under pres ved håndbold-EM i Ungarn og Kroatien forud for torsdagens sidste puljekamp mod Norge.

Et nederlag vil gøre det meget vanskeligt at leve op til målsætningen om en dansk medalje, men der er ingen grund til at frygte, at det danske hold skal knække under presset, mener fløjspilleren Maria Fisker.

- Der er kommet mere tålmodighed ind i angrebsspillet, og vi viser coolness på de vigtige tidspunkter. Som eksempelvis sidst i kampen mod Rumænien, hvor vi bevarede roen, selv om der var maksimalt pres og stress fra alle sider, påpeger hun.

- Louise Burgaard fandt Susan Thorsgaard, der var fri, og hvis man havde følt sig stresset, var der mange, der bare havde skudt selv. Så der synes jeg virkelig, at vi har udviklet os.

Generelt er det danske angrebsspil markant forbedret i forhold til sidste års VM i Serbien, hvilket 61 mål i to kampe mod Ukraine og Rumænien fortæller noget om.

- Det er i hvert fald ikke målscoringen, der er vores problem, og det er rart at vide, at vi nok skal lave vores mål, så vi kan koncentrere os om at få lukket bedre af bagude.

- Vi får sat angrebene godt op. Vi har været gode til at slippe bolden og dermed holde presset på modstanderne. Det er det, vi har arbejdet med i et par år nu, og det er vi lykkedes med, forklarer hun.

Danskernes stærke angrebsfase bliver på ny et vigtigt våben mod Norge - specielt fordi forsvarsspillet indtil nu har været af mere tvivlsom beskaffenhed.

En sejr over nordmændene vil yderligere bekræfte Fisker i, at det danske landshold har gjort store fremskridt.

- Vi har i mange år været lillesøster i forhold til Norge og tabt mange kampe til dem. Vi vil helt vildt gerne slå dem og føler os klar til det.

- De har vundet alt, hvad der kan vindes, så kan man slå dem, så ved man, at man er kommet et godt stykke af vejen, siger Maria Fisker.

/ritzau/