FLSmidth får kurshug efter skidt regnskab

FLSmidth-aktien får tæsk på fondsbørsen efter et skidt regnskab. Kort tid efter åbningen klokken ni faldt kursen med otte procent, så aktien nu handles i kurs 274,30.

Det er især resultatet for fjerde kvartal, der trækker de røde tal frem på bundlinjen. Her kom koncernen ud med et underskud før skat på 90 millioner kroner mod et overskud i samme kvartal året før på 767 millioner kroner.

I hele 2013 fik ingeniør- og cementkoncernen et resultat på minus 784 millioner kroner mod et overskud på 1,3 milliarder året før. Det er første gang i 10 år, at koncernen kommer ud med røde tal på bundlinjen, og de trange tider får koncernens aktionærer også at mærke.

Ledelsen indstiller til generalforsamlingen, at der betales to kroner i udbytte per aktie. Året før fik de ni kroner i udbytte per aktie.

Sydbanks analytiker Jacob Pedersen siger, at der er mere surt end sødt i regnskabet.

- Det er et skidt regnskab, som ligger noget under, hvad der var forventet. Især minesektoren har det rigtig svært i øjeblikket.

- Ordreindgangen er svækket, og det betyder, at FLSmidth får udfordringer med at tjene penge i hele 2014 og nok også et godt stykke ind i 2015, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Resultatet for 2013 kommer efter, at koncernen i sit halvårsregnskab løftede sløret for en sparerunde, der skulle skære 1100 stillinger væk - heraf 140 job i Danmark for at tilpasse koncernen efter den globale krise.

Omsætningen steg med to procent til 26,9 milliarder kroner mod 26,3 milliarder året før. Ledelsen skriver i årsregnskabet, at omsætningen i 2013 var historisk høj trods valutamodvind, hvorimod ordreindgangen faldt markant som følge af færre ordrer fra minedrift.

Ordrebeholdningen faldt med 24 procent til 22,3 milliarder kroner mod 29,5 milliarder året før.

For 2014 forventer FLSmidth, at koncernen omsætter for mellem 21 og 24 milliarder kroner, hvilket er et par milliarder mindre end sidste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip