FLSmidth og Vestas er månedens aktie-raketter

Den hårdt prøvede FLSmidth-aktie har taget revanche i oktober, hvor aktien fredag eftermiddag inden fondsbørsens lukketid ser ud til at blive månedens mest stigende aktie i C20-indekset.

FLSmidth-aktien er næsten steget næsten 15 procent i oktober svarende til en kursgevinst til aktionærerne på godt 1,6 milliarder kroner. Det viser en analyse af handlen med C20-aktier i oktober, som Spar Nord har lavet for Ritzau.

Til trods for kursstigningen i oktober handles FLSmidth-aktien stadig på et lavere niveau, end den gjorde ved årsskiftet. Dermed er der ifølge aktieanalytiker i Spar Nord Mikkel Duus-Hansen tale om en tiltrængt revanche for den hårdt prøvede aktie.

- Vi står midt i en regnskabssæson, og det er interessant, at månedens vinder er et af de C20-selskaber, der endnu ikke har aflagt regnskab, siger Mikkel Duus-Hansen i en skriftlig kommentar til månedens aktiehandler.

Han hæfter sig desuden ved, at pengetanken Novo A/S på vegne af Novo Nordisk Fonden tidligere på måneden købte op i FLSmidth, og nu ejer over fem procent af aktierne i selskabet.

Dertil kommer, at Lundbeckfonden i september øgede sin ejerandel i FLSmidth til mere end ti procent, hvilket også resulterer i et opadgående pres på FLSmidth-aktiekursen.

Lige efter FLSmidth følger Vestas med en stigning på 14 procent i oktobers handel, og ligesom FLSmidth har Vestas heller ikke aflagt regnskab i den aktuelle regnskabssæson.

Mikkel Duus-Hansen peger i stedet på en overbevisende ordreindgang som forklaring på kursstigningen.

Med et kursfald på 10,4 procent er Jyske Bank det C20-selskab, der er kommet dårligst igennem oktober.

Kursfaldet koster investorerne 3,7 milliarder kroner, og den negative kursudvikling skyldes ifølge Mikkel Duus-Hansen bankens regnskab for tredje kvartal, der både skuffede på indtægtssiden og omkostningssiden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip