Flugtfange skudt efter tre uger på fri fod i New York

Så gik den ikke længere.

Amerikansk politi har søndag efter en langvarig menneskejagt anholdt den anden af de to indsatte, der på utrolig vis formåede at flygte fra et topsikret fængsel i delstaten New York for tre uger siden.

Siden har omkring 1300 ordenshåndhævere med hjælp fra sporhunde og helikoptere været sat ind i eftersøgningen af de to mænd i de tyndtbefolkede og skovfyldte områder i den nordlige del af delstaten.

Begge sad inde for drab.

Fredag skød og dræbte politiet Richard Matt, den ene af de to på flugt, og søndag eftermiddag lokal tid blev hans medsammensvorne, den 35-årige David Sweat, skudt og pågrebet i et skovområde få kilometer fra grænsen til Canada.

NBC News oplyser, at David Sweat er indlagt på et hospital, men fortæller ikke noget om hans tilstand, mens et lokalt medie - Buffalo News - rapporterede, at han blødte voldsomt fra "livstruende" sår.

CNN viste et billede af Sweat, efter at han var blevet taget til fange, siddende på jorden i en mørk jakke og mudret camouflagetøj og med noget, der ligner størknet blod i ansigtet.

Hans springtur endte i byen Constable cirka otte kilometer fra New Yorks grænse til den canadiske provins Quebec.

David Sweat afsoner en livstidsdom uden mulighed for prøveløsladelse for drabet på en vicesherif i delstaten New York i 2002.

Allerede fredag begyndte nettet at snøre sig sammen om David Sweat, da hans makker Richard Matt blev spottet luske rundt i et skovområde nær byen Malone.

Den 49-årige Matt blev dræbt under en skudveksling med betjente fra USA's grænsepoliti.

Han afsonede mellem 25 år og livstid for at have bortført og dræbt sin arbejdsgiver i 1997. Her flygtede han til Mexico, hvor han dræbte en anden amerikaner og blev derefter udleveret til USA.

De drabsdømte mænd flygtede 6. juni fra fængslet Clinton Correctional Facility ved at skære et hul i en stålbeklædt bagvæg og krybe ud af deres celler og videre gennem tunneler i fængselsbygningen. Herefter slap de ud i friheden gennem kloaksystemet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip