Fly evakueret i Stockholm efter bombetrussel

Et SAS-fly, der skulle til at lette og flyve til Helsinki fra Arlanda ved Stockholm, blev tirsdag evakueret, og en terminal i lufthavnen blev delvist lukket ned, efter en bombetrussel.

Sikkerhedsforanstaltningerne blev iværksat lidt før klokken ni, da en mand henvendte sig til personale i lufthavnen og sagde, at der måske var en bombe på et fly.

Ifølge Aftonbladet var det en mand i 50-års-alderen, der henvendte sig til personalet på et Germanwings-fly til Hamburg, som stod ved udgang syv i lufthavnens Terminal 5.

Manden skal have spurgt efter nogen, som talte svensk, hvorefter han fortalte, at han havde en følelse af, at der var en bombe om bord i et SAS-fly, og at hans søn skulle have pakket en bombe ned i en taske. Manden er tilbageholdt af politiet.

Det er uklart, hvorvidt der er tale om trusler vedrørende to fly.

Der er et stort opbud af politi i lufthavnen, og bombeteknikere er på plads.

- Mistanken er knyttet til bagage. Flere udgange er afspærret, mens politiet foretager undersøgelser, siger pressetalsmanden Ulf Wallin.

- Flyet til Helsinki er forsinket, fastslår en anden talsmand, som ikke kan sige mere om følgerne af bombealarmen.

To ud af tre fingre i Terminal 5 i lufthavnen Arlanda ved Stockholm er evakueret.

TT skriver, at truslerne tilsyneladende både har drejet sig om et SAS-fly og et fly fra Germanwings.

En passager, Johan Ejermark, siger, at et fly til København er blevet forsinket og derfor er flyttet til en anden gate.

- Her er øjensynligt meget roligt. Vi har blot fået at vide, at der ikke bliver bragt bagage om bord i flyene indtil videre, siger han til Expressen.

Aftonbladet skriver, at en person skal have fremsat en bombetrussel mundtligt. Avisen skriver, at mistanken er koncentreret om et stykke bagage.

/ritzau/TT

 

Dagens Gossip