Fly forsvandt nær øen Karpathos uden at sende nødsignal

admin

426 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

Det savnede fly fra det egyptiske luftfartsselskab EgyptAir, der forsvandt fra radarskærmene tidligt torsdag, da det var på vej til Kairo fra Paris, styrtede ned nær den sydlige græske ø Karpathos, da det var kommet ind i egyptisk luftrum, siger en græsk lufthavnskilde til AFP.

- Flyet forsvandt fra de græske radarskærme. Det styrtede ned omkring 130 sømil fra øen Karpathos, siger kilden til nyhedsbureauet AFP.

Det tyske nyhedsbureau dpa skrev tidligere, at det "erfarede fra kilder i Kairo, at flyet er styrtet ned".

- Årsagen til styrtet er fuldstændig uklar, skriver dpa og tilføjer, at der kan være tale om tekniske problemer eller et terroranslag.

Det egyptiske luftfartsministerium meddeler torsdag formiddag i en erklæring, at det er for tidligt at bekræfte, at flyet er styrtet ned.

Det egyptiske militær har i en erklæring benægtet, at det skulle have opfanget et nødsignal fra det forsvundne fly.

Tidligere rapporterede flere medier, at den egyptiske hær havde modtaget et nødsignal fra flyet klokken 02.46 (dansk tid). Kilder i det egyptiske luftfartsselskab EgyptAir sagde tidligere til det tyske nyhedsbureau dpa, at flyet udsendte "et automatisk nødsignal".

Den franske premierminister, Manuel Valls, siger, at "intet kan udelukkes som årsag til, at flyet, der var fløjet mod Kairo fra Paris, forsvandt".

- Årsagen til styrtet er fuldstændig uklar, skriver dpa og tilføjer, at der kan være tale om tekniske problemer eller et terroranslag.

Flyet var 280 kilometer fra det egyptiske fastland, da det forsvandt fra radaren.

/ritzau/AFP