Fly styrter ned i sump: 12 mennesker mister livet

En australsk pilot og 11 passagerer har onsdag mistet livet, da et fly styrtede ned i en sump i Papua Ny Guinea nær en landingsbane.

Det skriver den australske tv-station ABC News på sin hjemmeside.

Samtlige af de i alt 12 personer om bord på det mindre passagerfly er blevet erklæret døde, oplyser myndighederne i Papua Ny Guineas vestlige provins, hvor flyet lagde an til landing kort før tragedien.

Britten-Norman Islander-flyet styrtede ned i en sump ved siden af lufthavnen i Kiunga. Da redningshold kom frem til stedet, blev tre personer reddet ud af vraget og kørt på hospitalet. De blev dog allerede erklæret døde, da de ankom.

- I går (onsdag, red.) blev vi vidner til en tragedie, et flystyrt, siger Joe Puri fra Kiungas politi.

- Et lille fly, der ankom fra Oksapmin, styrtede ned i en sump kort før landing. Alle passagerer og piloten omkom, siger Joe Puri videre.

Ifølge lokale medier var en motorfejl skyld i ulykken.

Det australske udenrigsministerium bekræfter over for ABC News, at piloten var australier.

- Udenrigsministeriet yder konsulær bistand til familien til den australske mand, der var om bord på Sunbird Aviation-flyet på vej fra Oksapmin til Kiunga, da det styrtede nær lufthavnen, siger en talsperson for ministeriet.

- Vi arbejder tæt sammen med Papua Ny Guineas myndigheder, og vores tanker går til passagererne og personalet på flyet samt deres familier, lyder det videre.

Flere end 20 fly er ifølge nyhedsbureauet Reuters styrtet ned i Papua Ny Guinea siden 2000.

Et svært fremkommeligt terræn og dårlige veje i landet betyder, at store dele af befolkningen er afhængig af flytransport.

/ritzau/

 

Dagens Gossip