Flygtningeindsatsen i Rødbyhavn og Padborg er slut

Det er slut med at modtage de migranter og flygtninge, der kommer med færgen fra Puttgarden, i Rødbyhavn i denne omgang.

Modtagelsescentret i Havneskolen er torsdag eftermiddag blevet lukket, oplyser Dansk Folkehjælp ifølge Folketidende.dk.

Oplysningen bekræftes af Lolland-Falster Brandvæsen, der repræsenterer Lolland og Guldborgsund kommuner og Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i Beredskabet.

- Den del af indsatsen er i princippet afsluttet. Modtagelsescentret er lukket i henhold til aftale med både politiet og kommunens ledelse. Den sidste flygtning forlod stedet i formiddags, siger Bjarne Larsen fra Lolland-Falster Brandvæsen til Ritzau.

Ansvaret for modtagelsen af flygtninge er overgivet til Udlændingestyrelsen, skriver Dansk Folkehjælp i en pressemeddelelse.

- Der er derfor ikke længere behov for at opretholde et midlertidigt modtagecenter i Rødbyhavn, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp Klaus Nørlem.

- Vi beder alle frivillige holde sig klar, såfremt myndighederne igen anmoder om vores assistance til indkvartering af flygtninge.

- Beredskabet har over for Udlændingestyrelsen påpeget, at Dansk Folkehjælp stiller sig til rådighed, hvis der igen skal etableres midlertidige modtagecentre for flygtninge eller andre relevante opgaver, siger han.

Generalsekretæren kan også berettet, hvordan flygtningene pakkede deres ting sammen, og i private biler blev kørt væk og videre på deres rejse.

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi er der stadig personer i modtagelsescentret i Padborg, men også her er indsatsen "stort set" færdig.

De fleste af personerne i modtagelsescentret har ifølge politiet søgt mod København i tog.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip