Flygtningelejr var møgbeskidt og ødelagt: Skyndte sig at rydde op inden Støjbergs besøg

07/04/2016 20:25

Marie Milling

Nyheder

Mest læste i dag

Billeder af hvordan flygtninge-teltlejren i Haderslev har set ud de sidste par uger har fået en del opmærksomhed på de sociale medier.

Organisationen ‘Welcome to Denmark’ har sat spørgsmålstegn ved, hvordan lejren i virkeligheden ser ud, og hvilket indtryk Inger Støjberg får, når hun kommer på besøg i dag.

Når Inger Støjberg besøger teltlejren i Haderslev, må det være med en dårlig smag i munden. Lejrens administration har nemlig knoklet i døgndrift for at rydde op og gøre lejren præsentabel til ministerbesøget, skriver de blandt andet i opslaget.

De kalder lejren for et sminket lig.

- Vi vil gerne gøre opmærksom på, at vi synes, Danmark lader flygtninge leve under utroligt dårlige forhold, siger talsmand for ‘Welcome to Denmark’ Line Søgaard til Dagens.dk.

Læs også: Uledsagede flygtningebørn oplever tæsk og dødsfald på rejsen til Skandinavien

Hun forklarer, at det ikke nytter noget at rengøre lejren. Første prioritet er, at der ikke skal leve børn i dem længere.

- Der er stadig børn derude, selvom man fra politisk side har sagt, at der ikke skal være det, siger Søgaard.

Udover at de ønsker børnene væk fra teltlejren, , at lejrene helt blev droppet til fordel for at lade flygtningene bo i asylcentre.

- Tallene bliver blæst op af politikerne, og det er jo ikke et ret stort antal, vi modtager, når flygtningestrømmen har bevæget sig op igennem Europa, siger Søgaard og fortsætter:

- Fra Røde Kors’ side fortæller de, at der stadig er pladser fri i asylcentrene.

Fotografen bag billederne har taget dem i løbet af en uge op til besøget.

Dagens.dk har uden held forsøgt at få en kommentar fra ministeren og direktøren for asyllejren. 

Se hele opslaget og alle billeder herunder.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Et sminket lig lugter stadig.Når Inger Støjberg i morgen besøger teltlejren i Haderslev må det være med en dårlig smag...

Opslået af Welcome To Denmark på 6. april 2016


Følg Dagens Politik for flere lignende artikler: