Flygtningepres giver nødhjælpsorganisation rekordomsætning

admin

426 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

Rekordmange flygtninge verden over betyder også en rekordhøj omsætning for Dansk Flygtningehjælp.

Det fremgår af organisationens årsregnskab for 2015.

Mere end 60 millioner flygtninge på verdensplan har sendt Dansk Flygtningehjælp på overarbejde, og det betyder, at man nu kan notere sig en omsætning på 2,6 milliarder kroner.

Men der er ikke meget at smile over, slår generalsekretær Andreas Kamm fast.

- Vi er da glade nok for, at vi omsætter for flere penge, for det betyder også, at vi kan hjælpe flere. Men det tunge flygtningepres betyder så også bare, at der er mange flere, der har behov for hjælp, siger han.

- På trods af, at vi har haft en rekordomsætning, så er der desværre brug for meget mere støtte, tilføjer Andreas Kamm.

I 2014 havde organisationen en omsætning på 2,3 milliarder kroner.

Langt størstedelen af omsætningen bliver brugt på nødhjælp og langsigtede løsninger ude i verden, hvor Dansk Flygtningehjælp udfører omkring 80 procent af sit arbejde.

Dansk Flygtningehjælp er til stede i omkring 40 lande og hjælper over 2,5 millioner flygtninge om året.

Andreas Kamm fortæller, at det særligt er situationen i Syrien, der har fyldt meget hos Dansk Flygtningehjælp i det forgange år.

Samtidig roser generalsekretæren danskerne.

- Vi har haft ekstraordinært travlt i alle dele af organisationen i år. Det er lige fra arbejdet med flygtninge i de krigs- og konfliktramte områder til arbejdet med asylansøgere og flygtninge i Danmark.

- Et positivt lyspunkt i 2015 har været, at vi aldrig før i Danmark har set så mange frivillige, der ønsker at hjælpe nye medborgere til rette i det danske samfund. Desværre har der heller aldrig været så meget brug for det, siger Andreas Kamm.

/ritzau/