Flygtningestrøm sætter ny rekord i Grækenland

Antallet af flygtninge, der når til Grækenland, sætter igen ny rekord. I de fem dage op til 21. oktober har 48.000 nået græsk jord.

Det rapporterer IOM, den internationale migrantorganisation.

Ifølge IOM er det det højeste antal, der er blevet registreret på ugebasis i Grækenland. Det bringer det samlede antal af asylansøgere, der er nået til Europa via Middelhavet i år, op på 681.000.

FN's Flygtningehøjkommissariats asiatiske direktør, Amin Awad, siger, at de russiske bombardementer i Syrien og nye kampe mellem regeringsstyrker og oprørere i Aleppo har haft en vis betydning for "dynamikken" i de interne fordrivelser.

Det har berørt cirka 30.000 mennesker. Men det har ikke forøget flygtningestrømmen fra Syrien.

Awad konstaterer samtidig, at antallet af internt fordrevne i Syrien er faldet fra 7,6 millioner til 6,3 millioner mennesker.

Rekordtilstrømningen til Grækenland betyder, at landene længere nordpå i Europa inden for et antal uger selv vil komme til at mærke presset.

De fleste flygtninge og migranter, der ved hjælp af menneskesmuglere har krydset Middelhavet, søger fra Grækenland mod Tyskland og Sverige.

De svenske indvandrermyndigheder siger i en prognose fra torsdag, at Sverige i år risikerer at tage imod op mod 190.000 asylansøgere.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip