Flypassagerer har god grund til at juble efter EU-dom

Mens flyselskaberne formentlig river sig i håret, har flypassagerne god grund til at klappe i hænderne.

Det siger direktør Lars Thykjær fra Danmarks Rejsebureau Forening på baggrund af en ny EU-dom, som præciserer, at retten til kompensation ikke blot gælder ved tekniske fejl på et fly, men også ved uforudsete tekniske fejl.

- Det vil fremover være indiskutabelt, at passagererne skal have kompensation, hvis der er en teknisk fejl med flyet, siger han.

Kun skjulte konstruktionsfejl, der påvirker flysikkerheden og decideret sabotage eller terror mod et fly, fritager flyselskaberne for at betale kompensation til forsinkede og strandede flypassagerer.

Også hos Forbrugerrådet Tænk mener man, at EU-dommen kommer til at få stor betydning for de flyrejsende.

- Vi forventer, at de danske domstole vil læne sig op ad den her afgørelse. Det kommer uden tvivl til at styrke flypassagerernes rettigheder, og de har god grund til at juble, siger seniorrådgiver Asta Ostrowski.

Stor begejstring er der også hos selskabet Flyforsinkelse.dk, som yder juridisk assistance til flypassagerer, der har ret til kompensation fra flyselskaberne i forbindelse med aflysninger, forsinkelser eller boarding.

- Det kommer til at have stor betydning for en lang række danskere, som netop nu er ved at få behandlet deres sag, siger direktør Johan Fugmann.

- Dommen fastslår simpelthen, at flyselskaberne skal betale kompensation, hvis en rejsende bliver forsinket på grund af en uforudset teknisk fejl på flyet, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip