Flyselskab indstiller flyvning af frygt for ebola i Afrika

British Airways indstiller flyvningen til og fra Liberia og Sierra Leone indtil 31. august af hensyn til folkesundheden.

Et udbrud af den dødelige sygdom ebola har ramt blandt andre de to lande, og i det vestlige Afrika frygter man, at sygdommen spreder sig hurtigere, end man kan nå at indkapsle den.

I alt er flere end 800 mennesker i Vestafrika døde af ebola, der brød ud i skovene i Guinea i februar. Epicenteret har dog siden rykket sig til nabolandene Liberia og Sierra Leone.

- Vores kunders sikkerhed, personalet og vores ansatte på jorden er altid vores højeste prioritet, og vi vil holde ruten under konstant overvågning, lyder det i en udtalelse fra British Airways.

I Liberia er dødstallet steget til 268 som følge af sygdommen, og dermed stiger antallet af døde hastigt. 28. juli var dødstallet 181, og ugen før var det 130 døde, oplyser sundhedsministeriet i landet.

Det samlede dødstal for Nigeria, Guinea, Liberia og Sierra Leone er 887, ifølge FN's Verdenssundhedsorganisation, WHO.

Situation får nu også Danmarks udenrigsministerium til at bede danske rejsebureauer oplyse, om de har rejsende i Guinea, Liberia og Sierra Leone, og hvor mange bookinger, der er til landene i de kommende måneder. Det skriver Politiken.

Dansk Rejsebureau Forenings medlemmer er derfor i gang med at indsamle oplysningerne.

Indtil videre er der ikke nogen ændringer i rejsevejledningerne til Guinea, Liberia og Sierra Leone, der er ramt af udbruddene.

En amerikansk kvinde, der er ramt af sygdommen, ankom tirsdag til en militærbase i Atlanta og skal behandles på et særligt udstyret hospital. Hun skal transporteres til Emory Universitetshospital, hvor hendes kollega, lægen Kent Brantly, også modtager behandling.

De to amerikanere blev smittet med sygdommen, da de arbejdede på at bekæmpe den i Afrika.

Det omfattende udbrud er en stadig større byrde for sundhedsmyndighederne i en af verdens fattigste regioner.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip