Flyselskab vil hjælpe pårørende til flyvrag i Ukraine

Pårørende til de 298 personer, der torsdag aften blev dræbt, da et passagerfly styrtede ned i Østukraine, får nu mulighed for at se flyvraget med egne øjne.

Flyselskabet bag, Malaysia Airlines, er i gang med at arrangere en "sikker adgang" for de pårørende, der måtte ønske det.

- De pårørende, et par hundrede af dem, opholder sig lige nu på et hotel i Schiphol, siger en talskvinde for den hollandske lufthavn, hvorfra flyet torsdag lettede.

Torsdag oplyste Malaysia Airlines europæiske chef, at et fly ville blive sendt til Holland for at flyve pårørende videre til den ukrainske hovedstad, Kijev.

De pårørendes mulighed for at komme ud til vraget kan dog blive forhindret af prorussiske separatister. De ukrainske myndigheder anklager separatisterne i området for at vanskeliggøre adgangen til flyvraget.

De prorussiske oprørere har ellers fredag formiddag lovet, at de vil hjælpe internationale eksperter med at undersøge det område, hvor passagerflyet fra Malaysia Airlines styrtede ned.

En kontaktgruppe med repræsentanter fra Ukraine, Rusland og OSCE har holdt et videomøde med separatisterne, der er gået med til at samarbejde med de ukrainske myndigheder om efterforskningen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip