Flytter årsmødet: Johanne står til ny runde på Borgen

Alt tyder på, at Johanne Schmidt-Nielsen også vil stå i spidsen for Enhedslisten i den kommende valgperiode i Folketinget.

Det skriver Jyllands-Posten.

Partiet har således rykket sit årsmøde næste år, så det ligger tættere på sommerferien, hvilket betyder, at Johanne Schmidt-Nielsen efter alt at dømme ikke når at falde for partiets interne rotationsregler, før valget er udskrevet.

Enhedslistens rotationsregler betyder, at partiets medlemmer af Folketinget ikke kan opstille til den urafstemning, der afgør ens kandidatur, efter deres syvende år i Folketinget.

Da Johanne Schmidt-Nielsen blev valg til Folketinget ved valget i november 2007, vil hun ikke kunne stille op på næste årsmøde, men hvis valget falder før årsmødet, kan hun altså godt stille op.

Enhedslisten plejer at holde sit årsmøde på store bededag, men næste år falder det på 1. maj, og det har givet anledning til dispositionerne.

- 1. maj er jo en vigtig dag for alle på venstrefløjen, så den dag synes vi ikke, at vi kunne sidde i en hal og holde årsmøde for os selv, siger Stine Brix, der også sidder i partiets interne valgkampudvalg, til avisen.

Partiet har så valg at rykke årsmødet helt til grundlovsdag, der ligger i begyndelsen af juni.

Ifølge Jyllands-Posten har Enhedslisten vurderet, at det på det tidspunkt vil være for sent for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) at udskrive et forårsvalg, fordi valget så vil komme til at ligge i skolernes sommerferie.

Alt tyder på, at hun vil udskrive valget enten i løbet af dette efterår eller næste forår. Valget skal senest falde den 15. september 2015.

/ritzau/

 

Dagens Gossip